Kúpiť MultiTrainer – e-shop

Sprievodca výberom
MultiTrainer systémov


Multitrainer  >  Ako správne dýchať pri cvičení na multitraineri?

Ako správne dýchať pri cvičení na multitraineri?

Správne dýchanie je základ dobrého zdravia a dvojnásobne to platí pre cvičenie a športovanie. Správne dýchanie dokáže podporiť funkciu vnútorných orgánov, zbaviť bolesti chrbta, zoštíhliť pás a odbúrať stres.

Logicky - čím lepšie dýchame, tým viac dostaneme do tela kyslíka, toľko potrebného pre svaly a mozgové bunky. Prvým krokom je uvedomiť si, že pri kvalitnom dýchaní je najdôležitejšie zapájať brucho a dodržiavať rytmus.

Najlepšie je hlboké brušné dýchanie!

Ak sa pri dýchaní nadvihuje viac hrudník, nie je to dobre. Častejšie sa to stáva ženám ako mužom. Existuje jednoduché cvičenie v ľahu s dlaňou na bruchu, ktorá kontroluje, ako sa brucho pri nádychu dvíha, a pri výdychu zase klesá. Niekoľkým tréningom systému sa správne dýchanie stane samozrejmosťou.

Naučte sa naspamäť: Záber - výdych, povolenie - nádych

Teoretický postup ako dýchať pri cvičení na multitraineri, je ľahké pochopiť, horšie je to už s jeho dodržiavaním. Platí, že vo chvíli, keď ste pripravení zabrať, vydychujete, a keď svaly uvoľňujete, nadychujete sa.

Automaticky správne dýchajú plavci, a pri ďalších činnostiach sa to dá postupne nacvičiť. Hlavne dych nezadržujte, a pokiaľ to zatiaľ inak nejde, dýchajte prirodzene. Pamätajte, že dostatočné, hlboké a pokojne aj hlasné dýchanie znamená podstatne vyššiu výkonnosť!

Pri cvičení na multitraineri zkoordinujte zábery, nádychy a výdychy

Nezvládnutá technika dýchania pri cvičení často spôsobuje hlavne začiatočníkom nepríjemné pichanie v boku a znižuje ich výkon. A neplatí to len pre MultiTrainer. Napríklad skúsení bežci už dýchajú podvedome, v pomere 2: 2, čo znamená nádych nosom na 2 kroky, a výdych nosom alebo ústami tiež na dva kroky. Pri pomalšom behu možno zaradiť pomer 3: 3 alebo aj 4: 4.

Spočiatku si cviky (zábery), nádychy a výdychy počítajte, čoskoro sa zautomatizujú. Prípadné pichanie v boku ustúpi, keď spomalíte cviky a budete zhlboka dýchať tak, aby sa nafukovalo brucho. Niektorí tréneri radia v tomto prípade na jeden nádych dva výdychy.

Tiež nezabúdajte na rozcvičenie pred tréningom a zaraďujte aj záverečné upokojenie - oba procesy majú svoje hlboké opodstatnenie.

Zdieľajte článok



Odporúčame závesné systémy MultiTrainer






Ďalšie novinky

Ako ľahko precvičiť celé telo? S multitrainerom!

Multitrainer - už z názvu tejto posilňovacej pomôcky je zrejmé, že precvičí celé telo, od ramien cez chrbát po nohy. Navyše je to skladný a cenovo dostupný posilňovač. Navíc je to skladný a cenově dostupný posilovač.

Nahliadnite s nami do diskusie užívateľov multitrainera

Veľká výhoda doby internetovej je tá, že na čokoľvek sa potrebujete opýtať, ihneď tak môžete urobiť. Jedného dňa sa v diskusii na Bike-forum spýtal užívateľ s prezývkou Ripal ostatných na skúsenosti s multitrainerom.

všetky novinky