Kúpiť MultiTrainer – e-shop

Sprievodca výberom
MultiTrainer systémov


Multitrainer  >  Ach, to dlhé sedenie... Čo s tým? Vyskúšajte multitrainer!

Ach, to dlhé sedenie... Čo s tým? Vyskúšajte multitrainer!

Multitrainer je skvelá pomôcka na posilnenie chrbta pri sedavom zamestnaní. Ľahko sa používa, je skladný a zaobstaráte ho lacno.

Tréneri odporúčajú zameriavať športové aktivity po pracovnej dobe na preťahovanie a uvoľňovanie. Takéto cviky zaistí práve multitrainer. K tomu je pre ľudí so sedavým zamestnaním vhodná pravidelná chôdza (nordic walking), plávanie, príp. kolobežka. Jazda na bicykli už menej, pretože sa pri nej opäť sedí.

Ďalšie tipy pre prevenciu bolestí chrbta

Dlhodobé sedenie veľmi zaťažuje chrbát, oči, srdcovo–cievny systém a spomaľuje metabolizmus. Napriek tomu je podľa fyzioterapeutov stále vhodnejšie ako státie. Okrem spomínaných športových aktivít je nutná tiež ergonomická stolička a kvalitná vyvážená strava.

Ako používať kancelársku stoličku?

Súčasné stoličky sú prepracované, majú opierky rúk, permanentný kontakt s chrbtom užívateľa a hojdací mechanizmus. Na kancelárskej stoličke sa však musí vedieť sedieť, to znamená rovno a bez hrbenia sa. Podstatné je bedrové prehnutie chrbtice, ktoré zaistí ľahké sklopenie panvy dopredu, postavenie kolien mierne od seba, zdvihnutie hrudníka a brušné dýchanie.

Čo s akútnou bolesťou chrbta pri dlhodobom sedení?

Aspoň raz za hodinu sa má zo stoličky vstať a chvíľu chodiť. Ak vás chrbát bolí akútne, skúste hlboký predklon priamo na stoličke alebo drep trvajúci približne 40 sekúnd. Občas sa dá krátkodobo sedieť aj na gymnastickej lopte, ale najlepšie je zaobstarať si športové potreby podľa vašich priorít domov a s ich pomocou kompenzovať pracovné zaťaženie tela. Oproti návštevám posilňovne ušetríte čas aj peniaze.

Pri ich výbere si prečítajte recenzie užívateľov a rozmyslite si, aká pomôcka by vás mohla baviť, pretože to je zásadné pre výdrž. V jednej z nich sa hovorí: "Som rada, že sme sa dozvedeli o tomto multitraineri. Obstarávacie náklady a skladovacie priestory sú absolútne neporovnateľné oproti posilňovacej lavičke, avšak účinky rovnaké, ak nie lepšie. Po cvičení cítite svaly, o ktorých ani neviete, že ich máte."

Kde vziať čas na cvičenie?

Ak cvičenie nezaradíte medzi svoje aktivity programovo, môžete sa dostať do začarovaného kruhu bolestí a chorôb. Mnoho ľudí uprednostňuje ranné trénovanie, pretože podvečer už bývajú unavení. Ak sa zaradí na lačno, je aj efektívnejšie z hľadiska prípadného chudnutia.
 

Zdieľajte článok



Odporúčame závesné systémy MultiTrainer






Ďalšie novinky

Ako ľahko precvičiť celé telo? S multitrainerom!

Multitrainer - už z názvu tejto posilňovacej pomôcky je zrejmé, že precvičí celé telo, od ramien cez chrbát po nohy. Navyše je to skladný a cenovo dostupný posilňovač. Navíc je to skladný a cenově dostupný posilovač.

Nahliadnite s nami do diskusie užívateľov multitrainera

Veľká výhoda doby internetovej je tá, že na čokoľvek sa potrebujete opýtať, ihneď tak môžete urobiť. Jedného dňa sa v diskusii na Bike-forum spýtal užívateľ s prezývkou Ripal ostatných na skúsenosti s multitrainerom.

všetky novinky